Meny
Kjøkkensjefen - catering i Tromsø Kjøkkensjefen - catering i Tromsø Kjøkkensjefen - catering i Tromsø Kjøkkensjefen - catering i Tromsø

Tips til matpakke

Tenk alltid matpakke når du lager middag. Det er både økonomisk og gjør at du sparer tid om morgenen.

Matpakke med middagsrester

  • Stek opp noen ekstra fiskekaker, karbonader eller kjøttkaker og bruk dem som pålegg eller skåret i terninger i salat.
  • Lag taco-wraps av restene fra taco-middagen. Wrapsen smaker utmerket kald, men har du tilgang til mikrobølgeovn i lunsjen kan du varme den.
  • Bruk rester av kylling som pålegg eller i salat.

Hvordan holde matpakken frisk til lunsj?

Mye av maten holder seg bedre når du pakker den inn i plast. Derfor anbefaler Kjøkkensjefen å bruke vanlige brødposer eller plastfolie når du pakker inn maten.

Mange vil gjerne ha med seg noe grønt i matpakken. Alle typer rotgrønnsaker kan du vaske og skjære opp på søndag, så har du grønnsaker klar for hele uken. Grønnsakene holder seg best hvis de ligger i ei skål med vann i kjøleskapet.

Rulleskive

Du kan lage en spennende vri på brødskiven ved å lage en rulleskive. Start med å smøre på det pålegget du ønsker og skjær bort skorpene. Rull skiven sammen og skjær i små sushibiter. Populært både hos små og store. Du kan variere med ulike typer smørbart pålegg, som for eksempel leverpostei, smøreost eller kaviar.

Rulleskive