Meny
Kjøkkensjefen - catering i Tromsø Kjøkkensjefen - catering i Tromsø Kjøkkensjefen - catering i Tromsø

Pavlova

Pavlova er en marengsbasert kake, oppkalt etter den legendariske danseren Anna Pavlovna Pavlova. Dette er en av de mest populære kakene til 17. mai og festdager.

Maregsbunn

Kjøkkensjefens  Pavlova | Foto: Rune Stoltz Bertinussen

Foto: Rune Stoltz Bertinussen

4 eggehviter
220 gram sukker
1/2 ts eddik
1 ts maizena

Skill eggene og visp eggehviter, eddik og halvparten av sukkeret på lav hastighet i kjøkkenmaskin. Visp til kremen er luftig og begynner å bli fast. Bland så i resten av sukkeret og øk hastigheten på mikseren. Pisk til du får en tykk og blank marengs. Vend til slutt inn siktet maizena.

Legg en kakering på 24 cm i diameter på ei stekeplate som er dekket med bakepapir. Hell marengsen over. Fjern deretter kakeringen før steking. Stek kaken på 160 grader i 50-60 minutter, nederst i stekeovnen. Merk at temperatur kan variere fra ovn til ovn. Bunnen skal være sprø utenpå og seig inni. Avkjøl kaken på rist.

Eggekrem

2 dl melk
75 gram fløte
60 gram sukker
frøene fra 1 vaniljestang

30 gram eggeplommer
20 gram maizena
50 gram melk

Varm forsiktig opp melk, fløte, sukker og frø fra vaniljestangen på middels varme. Tilsett så de øvrige ingrediensene og kok på middels varme i ett minutt. Vær forsiktig og rør godt underveis for å unngå at kremen fester seg i kasserollen.

Flere av ingrediensene er oppgitt i gram for å få det mest mulig nøyaktig. – Baking er kjemi, det er derfor viktig å være nøyaktig og følge oppskriften.

Har du dårlig tid eller ønsker du å lage en enklere variant kan du lage krem til kaken med ferdig vaniljekrem som blandes med 2 dl pisket kremfløte.

Pynt kaken med friske bær og gjerne noen blader sitronmelisse eller mynte.

Hvis du lager kaken dagen før den skal serveres må du vente med å pynte kaken til du skal servere den. Ellers risikerer du at kaken blir myk.

Lykke til!