For mange blir det ikke jul uten multer, og på julaften er det mange som sverger til multekrem. Kjøkkensjefen deler sin oppskrift på den tradisjonelle multekremen samt multepannacotta og multesuppe.
Ingredienser til 4 porsjoner:
Slik gjør du:
Start med å legge gelatinplatene i vann. Kok så opp fløte, frø fra vaniljestangen og sukker. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør dem inn i fløteblandingen. Kjøl ned til romtemperatur. Legg 1 spiseskje multer i 4 porsjonsformer eller glass, og fordel pannacottaen over. Sett formene inn i kjøleskapet over natta. Før servering legges resten av multene over pannacottaen.
TIPS! La gjerne pyntemulten ligge i multesirup eller Lakka likør over natten. Likøren fremhever multesmaken og gir en fin sødme.
Ingredienser til 4 porsjoner:
Slik gjør du:
Ha alle ingrediensen i en kjele og la det koke i ca. 5 minutter. Sil suppen gjennom et dørslag og kok inn suppen til det halve. Server multesuppen med vaniljeis eller en klatt vaniljekesam. Multesuppen kan serveres varm, lun eller kald.
Ingredienser til 4 porsjoner:
Slik gjør du:
Pisk fløte og sukker til en stiv krem. Vend multene forsiktig inn i kremen og server.
TIPS! Krumkaker og vafler er godt til, eller prøv å strø over ønsket mengde knust søt kjeks. Man kan også tilsette litt Lakka likør i multene. Likøren fremhever multesmaken og gir en fin sødme.
Alle oppskriftene ble første gang delt i Bonords magasin Bolyst i høst.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen