Onsdag 25. mars er det den internasjonale vaffeldagen. Vi deler Kjøkkensjefens oppskrift på supergode vafler. De smaker fortreffelig med for eksempel syltetøy og rømme eller brunost.
Pisk egg og sukker hvitt. Tilsett melken. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker sammen og vend blandingen forsiktig inn i røren. Tilsett smeltet smør som er litt avkjølt. La vaffelrøren svelle (hvile) i ca. 30 minutter.
Oppskriften gir nok til 16-18 plater med vafler. Det er ikke nødvendig å ha smør i vaffeljernet under steking.
For å unngå klumper i vaffelrøren tilsetter du først ⅔ av melken og rører den sammen med alt det tørre til du har en jevn røre. Spe deretter ut med resten av melken og smøret.
Hemmeligheten med gode vafler er å ikke røre for lenge. Jo lenger du pisker røren, jo seigere blir vaflene. Liker du sprø vafler avkjøler du vaffelplatene spredt utover en rist. Ligger de oppå hverandre blir de myke.
Lykke til!