Meny
Kjøkkensjefen - catering i Tromsø Kjøkkensjefen - catering i Tromsø Kjøkkensjefen - catering i Tromsø Kjøkkensjefen - catering i Tromsø

Smuldrepai med rabarbra

Rabarbra er egentlig en grønnsak, men blir brukt som en frukt. Dette fordi dens kjøttfulle og saftige stilker er ideell til kompotter, safting og sylting. Den er også god til fyll i kaker og pai. Prøv vår oppskrift på smuldrepai med rabarbra.

Kjøkkensjefens smuldrepai med rabarbraSmuldredeig

15o gram hvetemel
40 gram sukker
5 gram bakepulver
110 gram romtemperert meierismør
50 gram grovhakkede mandler

Bland alle ingrediensene sammen til en smuldredeig.

Rabarbrafyll

500 gram rabarbra
Ca. 200 gram sukker (etter smak)
20 gram potetmel

Tilsett gjerne rosiner eller kanelstang i fyllet, hvis du liker det.

Skyll rabarbrastilkene og skjær dem i passelig små biter. Bland sukker og potetmel sammen og vend blandingen sammen med rabarbrabitene. Ha fyllet i bunnen av en smurt form. Legg smuldredeigen på toppen.

Stekes på 200 grader midt i ovnen, i 30 minutter. Server med vaniljesaus.

Ingrediensene er oppgitt i gram for å få det mest mulig nøyaktig. – Baking er kjemi, det er derfor viktig å være nøyaktig og følge oppskriften, forteller Bengt-Gøran Thorbjørnsen, kokk hos Kjøkkensjefen.