Meny
Kjøkkensjefen - catering i Tromsø Kjøkkensjefen - catering i Tromsø Kjøkkensjefen - catering i Tromsø Kjøkkensjefen - catering i Tromsø

Pinnebrød

Pinnebrød er deilig og lettvint turmat. Når du bruker bakepulver, trenger du ikke å tenke på temperaturen på vann/melk som tilsettes, og deigen tåler godt å ligge i en kald sekk. Du kan også lage deigen klar dagen før og ha den liggende i kjøleskapet i en tett boks eller plastpose.

PinnebrødOppskrift:

500 gram mel (bruk gjerne litt grovt mel)
2 ts bakepulver
5 ss sukker
1 ts salt
1 dl matolje
ca. 2 dl lunket vann

Varier smaken på pinnebrødet ved å tilsette revet ost, krydder eller soltørkede tomater.

Slik gjør du:

Bland det tørre. Spe med vann og olje til deigen får en glatt konsistens. Form en klump deig til en pølse og tvinn denne rundt en pinne. Stek brødet over glørne til det er gjennomstekt og slipper pinnen.

Du kan også prøve å tvinne deig rundt en grillpølse og grille pølsen med brød. Da får du en deilig “pølse i slåbrokk”.

De beste triksene for å få gode pinnebrød:

  • Ikke tvinn for tykt med deig rundt pinnen, da kan den være vanskelig å få gjennomstekt.
  • Vær tålmodig og vent til bålet har fått gode glør. Steker du pinnebrødet over flammene blir det lett svidd på utsiden og vanskelig å få gjennomstekt.
  • Husk å vri på pinnen mens du steker.

Lykke til!