Meny
Kjøkkensjefen - catering i Tromsø Kjøkkensjefen - catering i Tromsø Kjøkkensjefen - catering i Tromsø Kjøkkensjefen - catering i Tromsø

Oppskrifter med tyttebær

Tyttebær2Nå er skogen full av tyttebær, og vi har satt sammen noen oppskrifter du bør prøve. Trollkrem er en klassiker, men her får du også noen andre søte varianter du kan overraske med. Lykke til!

Trollkrem

6 porsjoner

  • 5 dl tyttebær
  • 1 dl sukker
  • 1 eggehvite
  • 1 ts vaniljesukker

Slik gjør du: 

Fyll rene bær, sukker, vaniljesukker og eggehvite i rørebollen til en kjøkkenmaskin, eller bruk en miksmaster. Rør deretter bærene kraftig til de fleste er knust, og massen er som lyserosa skum.

OBS! Trollkremen må røres like før servering, for den faller raskt sammen igjen. Den serveres med vafler eller krumkaker. Litt vaniljesaus eller en klatt vispet krem er også kjempegodt til.


 

Fløteis med tyttebær

  • 300 ml tyttebær
  • 150 ml sukker
  • 5 eggeplommer
  • 6 ss sukker
  • 5 dl kremfløte
  • Mandelstrø

Slik gjør du: 

Rør bærene sammen med 150 ml sukker (evt i en blender). Pisk eggeplommer og seks spiseskjeer sukker sammen, og rør tyttebærene i. Pisk fløten til skum og vend den inn i tyttebærblandingen. Hell den i en form og frys den til is.

Ved servering legges isen på et serveringsfat og pyntes med mandelstrø. Server eventuelt tørre småkaker eller vafler til.


 

Tyttebærfromasj

4 porsjoner

  • 3 egg
  • 1 dl sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 5 gelatinplater
  • 225 g rørt tyttebær

Slik gjør du: 

Legg gelatinplatene i kaldt vann i fem minutter. Visp eggedosis av egg og sukker, pisk kremfløten stiv og bland deretter eggedosis og krem. Kok opp 0,5 dl vann og trekk kjelen til side. Rør inn én og én av gelatinplatene som har ligget i kaldt vann. Pass på at du klemmer overflødig vann ut av dem først. Rør til all gelatinen er oppløst, og hell den flytende gelatinen i en tynn stråle i fromasjen mens du rører godt. Vend inn rørte tyttebær til slutt, og sett deretter tyttebærfromasjen kaldt. Vend litt i fromasjen når den begynner å stivne, slik at bærene blir jevnt fordelt, og hell den ferdige fromasjen over i porsjonsskåler eller en serveringsbolle. Bruk hele tyttebær som pynt.


 

Rå tyttebæris

Én porsjon

  • 1 banan
  • 1 dl tyttebær
  • 2 ss sukker

Slik gjør du:

Skjær bananen i mindre biter, og frys ned. Hell frosne bananbiter, tinte tyttebær og sukker etter smak i en kjøkkenmaskin eller blender. Kjør blandingen til du har en jevn masse. Bruk agavesirup istedenfor sukker om du vil ha et sunnere alternativ. Spis isen som den er, eller ha den en liten stund i fryseren om du liker den fastere.

Vel bekomme!