Meny
Kjøkkensjefen - catering i Tromsø Kjøkkensjefen - catering i Tromsø Kjøkkensjefen - catering i Tromsø Kjøkkensjefen - catering i Tromsø

Oppskrifter med multer

For mange blir det ikke jul uten multer, og på julaften er det mange som sverger til multekrem. Vår kokk Bengt-Gøran Thorbjørnsen deler sin oppskrift på den tradisjonelle multekremen samt multepannacotta og multesuppe.

Multepannacotta

Multepannacotta

Ingredienser til 4 porsjoner:

  • 4 dl kremfløte
  • 2 plater gelatin
  • 60 gram sukker
  • ½ vaniljestang
  • 150 gram multer

Slik gjør du:

Start med å legge gelatinplatene i vann. Kok så opp fløte, frø fra vaniljestangen og sukker. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør dem inn i fløteblandingen. Kjøl ned til romtemperatur. Legg 1 spiseskje multer i 4 porsjonsformer eller glass, og fordel pannacottaen over. Sett formene inn i kjøleskapet over natta. Før servering legges resten av multene over pannacottaen.

TIPS! La gjerne pyntemulten ligge i multesirup eller Lakka likør over natten. Likøren fremhever multesmaken og gir en fin sødme.


Multesuppe

Multesuppe

Ingredienser til 4 porsjoner:

  • 500 gram multer
  • 300 gram sukker
  • 400 gram vann
  • 1 hel kanelstang
  • 2 hele stjerneanis
  • 200 gram eplejuice

Slik gjør du:

Ha alle ingrediensen i en kjele og la det koke i ca. 5 minutter. Sil suppen gjennom et dørslag og kok inn suppen til det halve. Server multesuppen med vaniljeis eller en klatt vaniljekesam. Multesuppen kan serveres varm, lun eller kald.


Multekrem

Multekrem

Ingredienser til 4 porsjoner:

  • 4 dl kremfløte
  • 1 ss sukker
  • 200 gram søtet multe

Slik gjør du:

Pisk fløte og sukker til en stiv krem. Vend multene forsiktig inn i kremen og server.

TIPS! Krumkaker og vafler er godt til, eller prøv å strø over ønsket mengde knust søt kjeks. Man kan også tilsette litt Lakka likør i multene. Likøren fremhever multesmaken og gir en fin sødme.

Alle oppskriftene ble første gang delt i Bonords magasin Bolyst i høst.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen