Meny
Kjøkkensjefen - catering i Tromsø Kjøkkensjefen - catering i Tromsø Kjøkkensjefen - catering i Tromsø Kjøkkensjefen - catering i Tromsø

Oppskrift på vafler og sommerkake

I siste nummer av Bonords magasin Bolyst deler vår kokk Bengt-Gøran Thorbjørnsen sine oppskrifter på supergode vafler og en enkel sommerkake som han lover at alle vil lykkes med.

Vafler

  • 3 middels store egg
  • 200 gram sukker
  • 1 liter helmelk
  • 750 gram hvetemel
  • 1 toppet teskje bakepulver
  • 1 toppet skje vaniljesukker
  • 200 gram smeltet meierismør

Pisk egg og sukker hvitt. Tilsett melken. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker sammen og vend blandingen forsiktig inn i røren. Tilsett smeltet smør som er litt avkjølt. Oppskriften gir nok til 16-18 plater med vafler. Det er ikke nødvendig å ha smør i vaffeljernet under steking.

Bengt-Gøran avslører at hemmeligheten med gode vafler er å ikke røre for lenge. Jo lenger du pisker røren, jo seigere blir vaflene.

Bengt Gøran deler sine oppskrifter på knallgode vafler og enkel sommerkake

Foto: Bonord

Sommerkake

Mandelbunn

  • 4 eggehviter
  • 100 gram melis
  • 1 dråpe eddik
  • 100 gram malte mandler

Pisk eggehvite, melis og eddik til en stiv marengs. Vend forsiktig inn malte mandler. Hell røren i en 24 centimeters rund kakeform. Stek kaken nederst i ovnen på 160 grader i 30 minutter. Avkjøl kaken på rist.

Fyll

  • 1 pakke ferdig romkrem eller vailjekrem (5 dl)
  • frisk frukt og bær

Når bunnen er kald fordeler du en pakke romkrem eller vaniljekrem over bunnen. Så pynter du kaken med det du ønsker av frisk frukt og bær.

Har du ikke tid å lage mandelbunnen selv, kan du kjøpe Kjøkkensjefens mandelbunn i vårt utsalg på Håpet.

Her kan du lese siste nummer av magasinet Bolyst