Meny
Kjøkkensjefen - catering i Tromsø Kjøkkensjefen - catering i Tromsø Kjøkkensjefen - catering i Tromsø

Oppskrift på lun høstsuppe med skogsopp

Høst er tid for suppe, og hva er vel bedre enn hjemmelaget suppe på sesongens råvarer? Vi deler Kjøkkensjefens oppskrift på lun høstsuppe med skogsopp. Suppen metter godt, og tar dessuten kort tid å lage.

Kjøkkensjefens oppskrift på lun høstsuppe med skogsoppOppskrift for 4 personer:

  • 300 gram blandet sopp, for eksempel aromasopp, kantarell og sjampinjong
  • 2 sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss smør
  • 5 dl vann
  • 3 dl helmelk
  • 3 dl fløte
  • 2 ss lys buljong
  • 1 dl hvitvin (kan sløyfes)
  • 1 ts salt
  • Nykvernet pepper

Slik lager du lun høstsuppe med skogsopp:

  1. Soppen børstes ren eller vaskes under rennende kaldt vann. Skjær soppen i biter.
  2. Rens og finkutt sjalottløk og hvitløk.
  3. Ha smøret i en kjele, tilsett sopp, sjalottløk og hvitløk.
  4. Fres dette til sjalottløken er blank og soppen er godt stekt.
  5. Dersom du ønsker hvitvin i suppen tilsetter du det, og lar vinen koke inn til det er ca. 1/3 igjen i panna.
  6. Tilsett lys buljong sammen med helmelk, fløte og vann. La det surre i ytterligere 10 minutter.
  7. Bruk en stavmikser for å få en jevn og fin suppe.
  8. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Hvis du ønsker ei fyldigere suppe, tilsett litt maizena utblandet i kaldt vann. Juster til du får ønsket konsistens.

Server gjerne med et godt brød, for eksempel foccacia.

Vel bekomme!