Meny
Kjøkkensjefen - catering i Tromsø Kjøkkensjefen - catering i Tromsø Kjøkkensjefen - catering i Tromsø Kjøkkensjefen - catering i Tromsø

Oppskrift på fårikål

FårikålDen siste torsdagen i september feires hvert år fårikålens dag. Da spises det fårikål over hele landet, og mange butikker har gode tilbud på råvarene til fårikål. En rykende varm gryte med fårikål varmer godt en høstkveld, og er en fin anledning til å samle familie og venner. Mange syns at fårikål er best dagen etter, så hvis du lager mye, har du lettvint middag til neste dag. Lager du denne oppskriften har du to middager for 5-6 personer.

Fårikål for 10-12 personer

  • 4 kg fårikålkjøtt av sau eller lam (eventuelt lammebog)
  • 4-5 kg hodekål
  • ca. 4 ss hel pepper
  • 4 ss salt
  • ca. 1,5 liter vann

Slik lager du fårikål

Det er mange måter å lage fårikål på, men Kjøkkensjefen liker å begynne med å trekke kjøttet først.

  1. Legg kjøttet i en gryte og bruk ca. 1, 5 liter kaldt vann.
  2. Tilsett salt og pepper. Skum av kraften etter hvert som kjøttet småkoker.
  3. La kjøttet trekke på svak varme til det er mørt, i ca. 1,5–2 timer. Ta ut kjøttet. Del hodekålen i 8 deler og legg kålen oppi kraften og la den småkoke i ca. 20 minutter.
  4. Dersom du liker at sausen til fårikålen skal være litt tykk, så tar du ut kålen, tilsetter en «Espelid-shake» med 2 spiseskjeer mel og tre spiseskjeer vann. Bland dette godt før du heller det i kraften og lar det hele få et oppkok.
  5. Tilsett kjøttet og kålen i gryta, og la det småkoke til det er gjennomvarmt. Det tar ca. 10 minutter.

Fordelen med å koke kål og kjøtt hver for seg er at kjøttet blir garantert mørt, og kålen blir ikke kokt i stykker.

Vel bekomme!