Meny
Kjøkkensjefen - catering i Tromsø Kjøkkensjefen - catering i Tromsø Kjøkkensjefen - catering i Tromsø Kjøkkensjefen - catering i Tromsø

Fylte kyllingbryst

Fylte kyllingbryst er enkelt å lage og passer perfekt når du skal servere noe godt til gjestene dine. Du kan lage alt klart kvelden før eller på morgenen. Kjøkkensjefen gir deg oppskriften og viser video av hvordan du gjør det.

Slik lager du fylte kyllingbryst

  1. Reinskjær kyllingbrystene. Fjern skinn og sener. Legg filetene på flatsiden og skjær nesten gjennom dem.
  2. Bland sammen ønsket fyll i ei skål. I videoen har vi brukt finhakket sjalottløk, persille, sopp og chorizo.
  3. Krydre filetene med salt og kvernet pepper.
  4. Smør fyllet ut over filetene, cirka 1,5 cm fra kantene.
  5. Legg filetene på clingfilm (plastfilm) og rull stramt sammen. Tvinn endene slik at filetene blir lukket. Legg et lag til med plast rundt for å holde endene lukket.
  6. Dersom du har en ovn med dampfunksjon skal du sette kyllingrullene (med clingfilm) i ovnen og damp dem i cirka 15 minutter. Hvis du ikke har dampovn, kan du bruke en fiskekjele eller lage dampbad med dørslag. Damp kyllingrullene over vannbad i cirka 18 minutter. Avkjøl de i et lite isbad og sett de i kjøleskapet til de skal brukes.
  7. Ta av plasten og stek på middels varme til de er gyllenbrun og gjennomstekt. Skal du servere de varm skjærer du rullene i to på skrå og legger de opp på tilbehøret. Server gjerne med en ratatouille og ris eller pasta.
  8. Skal du servere kyllingrullene kald bør de nedkjøles igjen før du skjærer de opp i skiver.

Se video av hvordan du gjør det: