Meny
Kjøkkensjefen - catering i Tromsø Kjøkkensjefen - catering i Tromsø Kjøkkensjefen - catering i Tromsø Kjøkkensjefen - catering i Tromsø

Eplekake ala Léa

Den 17. oktober feires det hvert år den norske epledagen, som markerer at det nå er høysesong for de norske eplene. Vår franske konditor Léa, deler her sin oppskrift på eplekake.

Eplekake ala Léa Tertebunn:

  • 120 gram romtemperert smør
  • 2 gram salt
  • 80 gram melis
  • 1 egg
  • 90 gram hvetemel
  • 175 gram hvetemel

Alle ingredienser med unntak av hvetemel røres forsiktig sammen, men ikke lengre enn nødvendig. Tilsett deretter alt hvetemelet i deigen, litt av gangen. Kjevle deigen slik at den dekker en rund form størrelse 24 cm, eller en paiform med avtagbar bunn. Legg så deigen til side. Det vil være litt overskuddsdeig som kan benyttes til en eller to små terter.

Fyll:

  • 7 epler
  • 250 gram sukker
  • Noen få dråper vann til å fukte sukkeret
  • 10 gram smør

Rens eplene for skall og kjerne og del eplene i fire biter. Sukker og vann skal deretter karamelliseres i en kasserolle. Sørg for å ha smøret tilgjengelig, slik at når fargen er brun has smøret i for å stanse karamelliseringen.

Eplene kokes opp i blandingen til de er møre. Plasser eplene pent i formen, før deigen legges over. Restene av sukkeret/smøret skal ikke brukes.

Stek kaken på ca. 180 grader midt i ovnen, i 30 minutter. Steketiden kan variere avhengig av ovnen.

Kjøl ned kaken uten å ta av formen. Deretter settes kaken i fryseren i noen timer, slik at det blir enklere å ta den ut av formen. Når kaken tas ut av fryseren løsnes formen forsiktig og kaken vendes opp ned på et fat.

Varm den gjerne litt og server med vaniljeis eller krem.

Ingrediensene er oppgitt i gram for å få det mest mulig nøyaktig. – Baking er kjemi, det er derfor viktig å være nøyaktig og følge oppskriften, forteller Léa Toullec, konditor hos Kjøkkensjefen.

Lykke til!